Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde

Máriapócsi Kegykép köszöntése 2015. Március 14.én /Belvárosi Óvoda/

Máriapócsi Kegykép köszöntése 2015. Március 14.én
 
"Édesanyánk melegét, gyermekévek örömét MINDENT megköszönünk Néked...."
 
Örömmel és izgalommal készültünk a kegyképhez . Már előtte sokat beszélgettünk Máriapócsról, az ikonról, csodákról, Máriáról...
Figyelemmel kísértük a kegykép útját is az interneten keresztül, ezáltal is közelebb hozva a gyerekeket a találkozásra.
 
Nagy megtiszteltetés érte Óvodánkat és egyben a Belvárosi Óvoda Csillag csoportját hogy a Máriapócsi kegykép előtt tehettünk tiszteletünket, hosszú utat megtéve érkezett ide a "hegyes tartományba" HOZZÁNK. Csoportunkból 15 család 18 kisgyerekkel vett rész ezen a különleges és jeles alkalmon. Mind a gyerekek mind a szülők is örömmel, lelkesen jelentkeztek erre a feladatra amikor is imát, fohászt mondhattak saját magukért, gyermekeikért, családjaikért, szeretteikért az Istenszülő ikonja előtt.
 
Borongós idő? Szemerkélő eső? Nem ez nem számított, még akkor sem amikor a sor végére beállva---de nem utolsók között!--- vártuk hogy az előttünk lévő csoportok is elmondják a köszöntőjüket s lépésről lépésre közelebb érhettünk Hozzá, kit a találkozás után szívünkbe hordozva vihettünk haza.
 
"Szeretünk Téged Mária,szeretünk Téged Mária..." végül hangzott az ének mielőtt megcsókolhattuk volna a díszes keretbe foglalt kép másolatát, melyben egy-egy szilánk található az ikonból.
 
Felemelő és megerősítő érzés volt utána is összetalálkozni egy egy családdal, szülővel, nagyszülővel a másnap délig tartó szertartásokon.
 
Jó volt együtt lenni, együtt imádkozni közösen, mert a Szentírás azt mondja " Ahol ketten vagy hárman összegyűltök az én nevemben ott vagyok" --- Hát ott volt Édesanyjával együtt!!!!!
 
Köszönjük a szervezőknek a szolgálatot, az Istenszülő közbenjárását kérjük rájuk és szeretteikre.

Szónoczky Mária

2015. március 14., szombat 14:00 - 2015. március 14., szombat 15:00