Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde

Együtt a gyermekekért

                                       

 

 

2015. december 12-én útnak indultunk Székelyhídra, hogy olyan gyermekeknek szerezzünk örömöt, akiknek nem természetes az, hogy a karácsonyfa alatt ajándékok sorakoznak, sőt még az sem hogy saját karácsonyfájuk legyen. A szülők és a dolgozók együttérzésének és segítőkészségének köszönhetően annyi adomány gyűlt össze, hogy az autóbusz kicsinek bizonyult. Így kaptunk segítséget egyik óvodásunk szüleitől, akik elkísértek minket erre az útra, időt és energiát nem sajnálva, hogy minden „ajándék” a helyére kerüljön.

A napközi otthonban már nagyon várták érkezésünket, még egy versekkel és énekekkel teli műsorral is megörvendeztettek bennünket. Ez az ajándékuknak csak egy része volt; szeretetkompótot készítettek mindannyiunk számára, melyet boldogan és izgatottan adtak át. Ezután azonban a gyermekek bontották ki a személyre szóló ajándékaikat. Csillogó szemekkel nyitogatták a dobozokat, amelyekben ruhák, iskolaszerek, játékok és édességek kaptak helyet. Hála istennek arra is alkalmunk nyílt, hogy beszélgessünk a gyermekekkel, akik boldogan meséltek magukról és arról, hogy mivel szeretnek foglalkozni szabadidejükben.

Utunk következő állomása a gyermekotthon volt, ahol a csemeték már az ajtóban toporogva vártak minket. Ők is szívesen énekeltek, verseltek nekünk és büszkén hozták az ellenőrzőjüket, ami csupa 5-össel volt tele (Romániában ez 10-es). Az itt élő gyermekek is izgalommal telve bontogatták a nekik szánt kis ajándékokat, büszkén próbálgatták a sapkákat, kesztyűket és játékokat. Velük sajnos csak kevés idő jutott a beszélgetésre, hiszen éppen táncórára rohantak. Sajátkézzel készített finomságokkal vendégeltek meg minket, ahol alkalmunk nyílt nevelőnőjükkel, Ágival beszélgetni egy kicsit, és többet megtudni róluk.

Sok mindent vittünk, de attól sokkal többet kaptunk, látva a gyermekek mosolygó arcát és szeretettől csillogó szemeit. Vegyes érzelmekkel telve tértünk haza, hiszen ami nekünk természetes, az számukra ajándék, az, hogy van teljes családunk, fedél a fejünk fölött és étel az asztalainkon.

 

Látogatás Székelyhídon

 

                                                                                                                                 Benke Bettina

2016. január 6., szerda 21:11

Galéria